.


Custom Search

ALLERGIA 

D u z z a d – V i s z k e t – F o l y t o g a t…

 

      Allergiáról beszélve a legtöbb ember, először a pollenek okozta allergiás reakciókra gondol. Sajnos vannak olyan alapanyagok, melyeket az élelmiszeripar egyrészt szükségből. másrészt haszonszerzésből, becsapásunkra, félrevezetésünkre alkalmaz,  az élelmiszerek feldolgozásának "gyártási" folyamata során.

        Az élelmiszerek csomagolóanyagán, a család egészségére vigyázó édesanya… riadtan veszi szemügyre az E betűs felsorolást.  Sokáig magam is azt hittem, hogy minden E betű veszélyes anyagot jelez. Ma már tudom, nem így van. De! Gondolnunk kell allergiára, ha bármilyen táplálék elfogyasztása után, bőrreakciók lépnek fel. Ez azt jelentheti, hogy szervezetünk jelez, nincs jóban az idegen betolakodóval, s ha nem vigyázunk komolyabb tünetekkel, akár fulladásos rohammal kerülhetünk korházba. Nagyon fontos orvoshoz fordulva, bőrtesztet elvégeztetve annak kiderítése, hogy mi okozza az orvosok szerint testi bőr... reakcióinkat.

        Előfordulhat
azonban az is, hogy a teszt nem jelez, mégis kis híján életünkkel fizetünk néhány, finomnak hitt falatért. Miért finomnak hitt falatért? Mert megtörténhet, hogy meg sem kóstolnánk az adott élelmiszert, ha gyártását végignéztük volna. Most nem a tonnaszám áruházakba kerülő szemétminőségű, átcsomagolt élelmiszertömegre gondolok, mert az már tudatos mérgezés, bűncselekmény.
   
      Arra gondolok
, amikor a legtisztább körülmények között is zsákszámra borogatják természetes alapanyagokhoz az élelmiszeradalékokat.  Ezért nem volt soha olyan fontos mint napjainkban, hogy természetes zöldséget, gyümölcsöt, húsárut vásároljunk. Ha az alapanyag nem biogazdálkodásból származik, a természet adta finomságokat megsütve, megfőzve is kerülhet elég méreg ételeinkbe, ezért legalább ott védekezzünk, ahol mi dönthetünk. Mondjunk nemet vásárláskor a késztermékekre, bármilyen finomnak tűnnek is, ha azok címkéjén káros összetevőt találunk.

      Mint vásárlót, s mint édesanyát pedig egyáltalán nem érdekel az előállítók anyagi haszonvágya, hogy /pl./ adott emulgálószert azért keverjenek, ha kell, ha nem a táplálékhoz, hogy több levegőt, vizet nyeljen el az alapanyag, melyből így kevesebbet kell felhasználni. Azaz, ugyan ahhoz a két szóhoz jutunk vissza minden esetben. Gátlástalan profitszerzés. Amelyen pedig semmi sincs feltüntetve? Azt le se emeljük az árukínáló polcokról. 

      Az első borzalmas bőrreakció után, az élelmiszeradalékokat tárgyaló oldalakon tallózva, kijegyzeteltem azokat az adalékanyag számokat, megnevezéseket, melyeknél feltűnt valamilyen, az emberi szervezetre káros hatás lehetősége. A skála igen hosszú hisz elmondhatalan mennyiségű „természetellenes” anyagot használ az élelmiszeripar. Jómagam, már az élelmiszer szó használatát is megtiltanám sok-sok terméknél,

mert
az alapszóhoz, az élelemhez gyakran semmi köze nincs.

Az adalékanyagok egy részéről
elmondható, hogy

Ártalmas az egészségre.
Allergiát okozhat.
Mérgező hatású.
Daganatra hajlamosít.
Kiütést okozhat.
Fulladásos rohamhoz
vezethet, stb. stb. stb.

E...

 allergia_1_marigizel_com                 allergia_2_marigizel_com

Custom Search.
Copyright © 2008 Marigizel
Adatvédelmi Nyilatkozat - Felhasználói feltételek